Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Yabancı Dizi

     
  Yabancı dizi meraklısı olarak, yabancı dizi seçiminde kararsız kalmış veya yeni bir diziye başlamak isteyenler için izlenebilecek 10 yabancı dizi listesi yaptım ve bunları sizinle paylaşmak istedim.   
 Listedeki tüm dizileri izledim ve her biri için söylenecek tek bir kelime var; başyapıt.
     

   10- PEAKY BLINDERS IMDB:8,8

Peaky Blinders, Birinci Dünya Savaşı sonrasında Birmingham, İngiltere'de faaliyet gösteren "Peaky Blinders" adlı çeteyi anlatan suç-drama konulu televizyon dizisidir. Senaryosunu Steven Knight, yapımcılığını ise Caryn Mandabach ve Tiger Aspect Yapımcılık üstlenmiştir

 9- LOST  IMDB:8,4

     Lost, Amerikan drama televizyon dizisidir. Program, Sidney, Avustralya'dan Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri'ne uçan bir yolcu uçağının kaza yapması sonucu Güney Pasifik'te gizemli bir adaya düşen kazazedelerin hikâyelerini konu edinmektedir.

8- OZ  IMDB:8,7

         

   Oz, HBO kanalında 1997-2003 yılları arasında yayınlanmış hapishane konulu dizi. Toplam 6 sezon sürmüş olan dizi, kısaca OZ denilen Oswald State Correctional Facility adlı bir Amerikan hapishanesinde geçen olayları anlatıyor.

 7- DEXTER  IMDB:8,7

       Dexter, ilk olarak 1 Ekim 2006'da Showtime kanalında gösterilmeye başlayan Amerikalı drama dizisidir. Dexter Morgan, Miami Metro Polis Departmanı'nda kan sıçrama analisti olarak çalışıyor ve aynı zamanda bir seri katil olarak gizli bir hayat sürdürüyor.

 6- LA CASA DE PAPEL IMDB:8,6

      La casa de papel Álex Pina tarafından İspanya'daki Antena 3 kanalı için yaratılan bir soygun dizisi. 2 parça halinde yayınlanan tek sezonluk bir dizidir. 2 Mayıs 2017'de ilk kez yayınlanmış, 23 Kasım 2017'de sona ermiştir. Úrsula Corberó, Paco Tous ve Alba Flores gibi oyuncular oynamaktadır.

  5- BLACK MIRROR  IMDB:8,9

      Black Mirror, İngiliz Channel 4 kanalında 4 Aralık'ta yayınlanmaya başladı ve 3 haftada sona erdi, zira 3 adet birbirinden bağımsız kısa film gibi bölümü var. Öyle ki her biri farklı yazar, yönetmen ve oyunculara sahip. Üstelik süreleri bile farklı. Üçlemenin ortak paydası ise hayatımızı kolaylaştırması beklenen teknolojinin, bizi nasıl avucuna aldığı ve sosyal yaşantımızı nasıl da alt üst ettiği.

 4- SPARTACUS: BLOOD AND SAND IMDB:8,5

      Spartacus: Kan ve Kum, tarihsel bir olayı konu alan Amerikan yapımı dizidir. Dizi tarihsel bir karakter olan Trakyalı asker Spartacus'ün köle olmasını ve bir gladyatöre dönüşümünü anlatmaktadır. Dizinin kaynağı Howard Fast'ın aynı isimde yazdığı kitaptır.

 3- VIKINGS  IMDB:8,6

    Vikings, efsaneye göre savaş ve savaşçıların tanrısı Odin'nin soyundan gelen Viking Kralı Ragnar Lothbrok ve ailesinin hikayesini ekrana taşıyor. Oscar'lı Elizabeth ile The Tudors ve Camelot gibi çok konuşulan tarihi dizilerin yazarı Michael Hirst imzası taşıyan yapım, Viking kültürünü ve 13. yüzyıl kuzey efsanelerini keşfediyor.

 2- BREAKING BAD  IMDB:9,5

     50 yaşında lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White evini geçindirebilmek için bir oto yıkamacıda ek iş yapmaktadır. Mütevazi bir yaşam süren White'ın ucuz bir evi, ucuz bir arabası sıradan bir hayatı vardır. Bir gün ileri derecede akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Artık kalan ömrünün süresini tahmin etmektedir.
Kalan ömrünü nasıl yaşayacağını düşünerek vakit kaybetmek yerine öldükten sonra karısının ve engelli oğlunun düzgün bir hayat yaşayabilmesi için bir çözüm yolu aramaya başlar. Tek kullanabileceği zekası ve kimya bilgisidir. Sokak aralarında uyuşturucu satan eski öğrencisi Jesse Pinkman'dan yardım ister. Walter White, kısa süre içinde inanılmaz bir değişim gösterecek ve olaylar hiç de planladığı gibi gitmeyecektir.

 1- GAME OF THRONES IMDB:9,5

     George R.R. Martin’in çok satan kitaplarından uyarlanan, David Benioff ve D.B. Weiss’in yaratıcısı olduğu HBO yapımı fenomen dizi; Westeros’un mistik toprakları ve Yedi Krallık’ın kontrolü için mücadeleye giren 9 soylu ailenin taht oyunları ve düşmanlıklarının anlatıldığı sonsuz bir macera. Tüm dünyada izlenme rekorları kıran, IMDB’de En Çok Oylanan Diziler Listesi’nde ilk sırada yer alan ve 2011 yılında ilk bölümünün yayınlanmasının ardından 7 sezondur her bölümü ayrı bir televizyon olayına dönüşen dizinin çekimleri Kuzey İrlanda, İzlanda, Fas gibi dünyanın çeşitli yerlerinde yapıldı. Kit Harington, Emilia Clarke, Peter Dinklage, Lena Headey, Maisie Williams, Sophie Turner, Aidan Gillen ve çok daha fazla başarılı oyuncuyu kadrosunda bulunduran Game Of Thrones, televizyon tarihinin en iyi yapımlarından biri. Dizi 2 yıl üst üste En İyi Dizi ve En İyi Senaryo dahil toplamda 12 Primetime Emmy ödülünün de sahibi.

Yorumlar